Water Competence appen

Med over 400 videoer innen temaene basisferdigheter, crawlsvømming, ryggsvømming, brystsvømming, dykke, stupe, livredning, ferdighetsprøve, utendørs, iskompetanse og kajakk/kano er det en god anledning til å spre kompetanse som fremmer trening, lek og aktiviteter i vann inne som ute.

Materialet i appen Water Competence bygger på kjente øvelser fra Norges Svømmeforbund, Norges Padleforbund, Norges Livredningsselskap samt evidensbasert forskning om vannkompetanse. Målet er å styrke svømmeferdighetene hos brukerne og elevene deres så de kan ferdes trygt i vann. Mange lærer å svømme innendørs, men de fleste ulykkene skjer ute. Med denne appen får man verktøyet til å lære seg vanntilvenning, svømming, selvberging og livredning – både inne og ute.

Appens oppbygging

Water Competence er oppbyggd med muligheter for å skape egne læreplaner og steg for steg guide til progresjon i undervisningen. Med temainndeling innen ulike kategorier kan brukeren gå direkte til emnet som er aktuelt for dem.

Videoene er inndelt etter vanskelighetsgrad og starter med den enkleste øvelsen først og blir deretter gradvis vanskeligere. Det er også inkludert videoer med vanlige feil og tiltak som kan brukes for å hjelpe svømmeren å rette opp energikrevende teknikk.

Som bruker er det mulig å laste ned videoer til offline bruk. Man kan markere videoer og lagre på en egen læreplan, og man kan sende videolenker til andre – også de som ikke har appen Water Competence.

LAST NED APPEN GRATIS HER

HVORFOR WATER COMPETENCE APP?

Målet er å få oppleve mestring og glede med vann, og selvfølgelig at ingen skal drukne. Mange lærer å svømme inne, men de fleste ulykkene skjer ute. Med dette læringsverktøyet får man gode øvingsbilder og progresjoner for å lære seg svømming, selvberging og livredning inne og ute. Enten det er i bassenget, i elven, på isen, i kanoen, i kajakken eller ved sjøen. Water Competence sprer kompetanse.

FOR HVEM?

Water Competence app passer for alle, enten du skal lære andre eller har lyst til å lære deg å svømme selv. Uavhengig om du er trener, lærer, forelder, proff eller nybegynner så gir dette læringsverktøyet deg flere nye unike muligheter til formidling og forståelse av ferdigheter.

HVA ER NYTTIG VED APPEN?

FLIPPED LEARNING
Send videolinker ut av appen til alle plattformer. Lær raskere!

LEKSJONER
Lag egne leksjoner med de videoene man selv ønsker. Over 400 videoer av øvelser i gode progresjoner.

FORMIDLING
Synliggjør arbeidsoppgaver. Gode progresjoner for mestring. Videoene spilles av på storskjerm, nettbrett eller mobil ved øving.

VANLIGE FEIL
Hjelp svømmeren å rette opp energikrevende teknikk.

UTENDØRS, IS OG ELV
Lær selvberging og livredning.

OFFLINE FUNKSJON
Videoene spilles av uten forsinkelser.

EKSEMPELVIDEOER

Livredning

Progresjoner

Sikkerhet